7/5/13


Μία πρότυπη διοργάνωση για τον πολιτισμό της ελληνικής γαστρονομίας

 24, 25 & 26 Μαΐου 2013
Μουσείο Μπενάκη 

Με έμπνευση και επίκεντρο το συναρπαστικό πλουραλισμό της ελληνικής γαστρονομίας και τη διεθνή της απήχηση, οι "Ημέρες Γαστρονομίας - Ονομασία Προέλευσης Ελληνική" αποτελούν μια πρωτοβουλία της Reason to:-φορέα προώθησης πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης- σε συνεργασία με τη Food Concepts-διακεκριμένη ομάδα ειδικών στη διεθνή προώθηση και προβολή ελληνικών προϊόντων γαστρονομίας, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 

Τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη. Βασικός στόχος της συλλογικής αυτής προσπάθειας είναι να αποτελέσει μια πρότυπη εστία συνεύρεσης των διαφορετικών στοιχείων που συγκροτούν τον ετερογενή καμβά της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας (παραγωγών, δημιουργών, chefs, φορέων, κοινοτήτων, Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, γευσιγνωστών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, σχεδιαστών πολιτικής κλπ.), η οποία αξίζει να ειδωθεί ως ένα ιδιαίτερο πολιτισμικό γεγονός, αλλά και ως ένα όχημα για την πολιτιστική και οικονομική αναγέννηση του τόπου. Ενδεικτικά το δια-θεματικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει: 
Αντιπροσωπευτική έκθεση προϊόντων από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς. Προγράμματα γευσιγνωσίας και μαγειρικής από δημοφιλείς chefs (Live cooking stage κ.α). Εκδηλώσεις για την ανάδειξη των ελληνικών ποτών με βραβευμένους mixologists. Θεματικά αφιερώματα με άξονα τη σχέση γαστρονομίας, …

Για πληροφορίες:

Μια σημαντική ιατρική έρευνα με ελληνική σφραγίδα!

Ολα ξεκίνησαν από έναν 95χρονο ασθενή ο οποίος είχε υποβληθεί σε αλλεπάλληλες επεμβάσεις για αφαίρεση μη κρίσιμων μορφών καρκίνου του δέρματος.

Ελένη Λινός
Για την Ελληνίδα ερευνήτρια του Πανεπιστήμιου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο (UCSF), Ελένη Λινός, η περίπτωση του 95χρονου ασθενή έγινε αντικείμενο επιστημονικής έρευνας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται καλύτερα τέτοιου είδους μορφές καρκίνου σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Τα συμπεράσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα στο ιατρικό περιοδικό “JAMA Internal Medicine” δείχνουν ότι η χειρουργική επέμβαση σε ό,τι αφορά στις μη κρίσιμες μορφές καρκίνου του δέρματος δεν μπορεί να είναι ό,τι καλύτερο για τους ηλικιωμένους ασθενείς. 
«Οι ενοχλητικοί ή και οι ιατρικά επικίνδυνοι όγκοι του δέρματος θα πρέπει πάντοτε να αντιμετωπίζονται, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το προσδόκιμο ζωής», ξεκαθαρίζει η κ. Λινός και προσθέτει: "Ωστόσο, η θεραπεία των α- συμπτωματικών όγκων μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για όλους τους ασθενείς". 
Οι καρκίνοι του δέρματος είναι μακράν οι πιο κοινοί τύποι καρκινογένεσης, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία. Τα αποτελέσματα της σημαντικής έρευνας αναδημοσιεύονται στους New York Times... 

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο της εφημερίδας... http://newoldage.blogs.nytimes.com/2013/05/06/low-risk-skin-cancers-often-treated-too-aggressively-in-elderly-study-finds/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου